Chemische coating hoe werkt het

Om te begrijpen wat chemische coating is en hoe het wordt aangebracht op het product naar keuze. De laag wordt vaak over het gehele product, de ruwheid en de oppervlakte van het basismateriaal zal ongeveer hetzelfde blijven. Bij meerdere lagen kan de ruwheid veranderen van de oppervlakte.

Voorbehandeling

Met de voorbehandelingen bepaal je ook de uitkomst van het eindproduct. Hier kun je kijken naar de decoratieve uitkomst, wat totaal afhangt van het basismateriaal waar het proces op gaat beginnen. Kijk naar slijpen, stralen, polijsten of glasparel bewerking.

Met de producten is een van de aanrandingen dat deze elektrochemisch worden gereinigd en ook nog geactiveerd worden voordat het vernikkelen proces begint. Per behandeling kan het ontzettend verschillen en dus is het belangrijk dat je van tevoren goed te overleggen met de opdrachtgever zodat jullie beide weten waar je aan toe bent.

Nabehandeling

Per smaak zijn er meerdere soorten finish die je kunt kiezen wat dus ook per basismateriaal gaat afhangen. De mechanische nabehandelingen bijvoorbeeld: slijpen, honen, polijsten, matteren om gedefinieerde finish zo veel mogelijk te kunnen bereiken

Wat is het voordeel

De Chemische coating heeft een bepaalde veerkracht wat dus de duurzaamheid kan verbeteren. Dit beïnvloedt ook de slijtvastheid wat geringer dan hardchroom. De deklaag heeft een mindere opvullende vermogen maar wel een goed technische buiten laag.

Kosten

Per opdracht kan dit ontzettend veel verschillen wat natuurlijk logisch is omdat elke opdracht anders is van een Chemisch vernikkelen proces. Het kan ook nog afhangen van het afhandeling proces en de eisen van de opdrachtgever. Hier kun je kijken naar toegepaste laagdikte en andere aanvullende eisen. Hier zijn de elementen die vaak mee spelen de seriegrootte en de mogelijkheid om producten eenvoudig op te rekken. Dit soort opdrachten worden ook vaak beoordeelt doormiddel van een offerte of een testbehandeling.

Bron: Meer informatie