De Prunus Laurocerasus Caucasica als haagplant

prunus laurocerasus caucasica

Bij het uitkiezen van een haagplant is de keuze tegenwoordig enorm. Een minder bekende soort is de Prunus Laurocerasus Caucasica, een haagplant die wint aan populariteit maar niet zo veel voorkomend is als andere haagplanten. 

prunus laurocerasus caucasica

De Prunus Laurocerasus Caucasica behoort binnen de soort laurierkersplanten, maar is beter bekend dan andere laurieren. Wel komen veel van de eigenschappen overeen met de meer bekend laurier. De haagplant is de hele winter door groen en is gemiddeld winterhard. 

De voornaamste voordelen van de Prunus Laurocerasus Caucasica zijn:

  • De privacy; deze plant zorgt het hele jaar door voor een scherm van privacy. Hij heeft grote bladeren en groeit snel. De bosachtige groeiwijze zorgt er tevens voor dat deze haag snel dichtgroeit. 
  • Het effect op de natuur: de geurige witte bloemen die deze plant in de lente heeft, trekken bijen en andere bestuivers aan. De rode bessen in de herfst zijn juist weer favoriet bij veel vogelsoorten. 
  • Het onderhoud. De Prunus Laurocerasus Caucasica heeft niet veel onderhoud nodig, in tegenstelling tot andere lauriersoorten. Je hoeft de plant dan ook niet zo vaak te snoeien. Snoeien in het voorjaar en eventueel in de herfst is vaak al voldoende. 
  • De sterkte. Deze haagplant is winterhard en niet veeleisend.

Ruimte

prunus laurocerasus caucasica

Wel iets om te onthouden wanneer je voor deze plant kiest: de Prunus Laurocerasus Caucasica heeft ruimte nodig. Te veel andere bomen of planten dichtbij zijn niet goed voor dit exemplaar. Wanneer je een kleine of smalle tuin hebt, kun je dus beter voor een andere haagplant kiezen.