DIY: maak je eigen T-shirts!

Vroeger hadden we als kind allemaal wel eens een periode dat we onze eigen kleding wilden maken. We kregen oude kledingstukken van opa en oma en mochten deze zelf verknutselen tot nieuwe items. Nu jaren later kan deze interesse alsnog de kop opsteken en zien veel mensen het als een hobby om hun eigen T-shirts te ontwerpen. Maar hoe pak je dit precies aan? Je leest het hier!

Concept 

Bij het ontwerpen van je eigen t-shirts is het belangrijk dat je van te voren een concept bedenkt. Maak daarom altijd vooraf een schets, zodat je kunt zien hoe het design eruit komt te zien. Zo kun je kijken of je er tevreden mee bent of dat er nog dingen zijn die je aan wilt passen of toe wilt voegen. Dit is een proces waar je even de tijd voor moet nemen. Maak het ontwerp, slaap er een nachtje over en kijk er de volgende dag nog eens even goed naar.

Ware grootte

Bij het tekenen van een ontwerp kan het verleidelijk zijn om alle details tot in de puntjes uit te werken. Besef je alleen wel dat bij een T-shirt ontwerpen de ware grootte van het ontwerp heel belangrijk is. Je kunt dus alles in het klein perfect hebben uitgewerkt, maar er is een kans dat als je het ontwerp laat bedrukken op een echt T-shirt het er raar uit komt te zien. Daarom is het verstandig om het ontwerp ook op ware grootte te laten bedrukken als proef, om zo te kijken of het past bij de kleding.

Kleuren

Bij het maken van je eigen T-shirts is het ook belangrijk dat je rekening houdt met de kleuren van zowel het shirt als het ontwerp. De kleuren moeten bij elkaar passen en een juiste aanvulling op elkaar zijn. Maak daarom veel gebruik van complementaire kleuren.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Mode