Drie bier-tips voor Gent

Tripje niet te ver van huis? Wat dacht je van een weekendje naar Gent! Gent is de ideale bestemming voor een last-minute stedentripje. Het heeft een bruisende cocktail cultuur, een levendige en hippe binnenstad. Gent is jong, Gent is chill. Een stad van de mens, vriendelijk, waar het goede leven wordt gevierd. Een stad bomvol cultuur, zoals het Lam Gods-altaarstuk van de broers Van Eyck. Maar ook een stad vol… bier en barretjes!

Het mag in Gent niet ontbreken aan speciaalbiertjes. Met honderden kleine barretjes, lokale brouwers, cafeetjes en proeflokalen is dit de perfecte stad voor bierliefhebbers. Een overzicht van plaatsen die je niet mag missen!

Hal16

Hal16 is de hotspot voor foodies en bierliefhebbers. Een oud warenhuis aan de haven, bomvol met creatieve ondernemers en fantastisch eten en drinken. Hal 16 gaat over vakwerk. Hierbinnen vindt je de Dok Brewing Company, een innovatieve micro-brouwerij met een knus cafe. Ook vindt je Rok, meer dan alleen een barbecue: allerlei gerookte delicatessen voor zowel carnivoren als vegetariërs. Boef serveert de beste (vega) burgers en finger food uit alle hoeken van de wereld. Officiana Raffaelli doet je verrassen met Tuscaanse gastronomie en bij patisserie Bostoen kan je terecht voor allerlei zoete lekkernijen. Genoeg te ontdekken in Hal16!

Gruut

Gruut is al eeuwenlang een bier-hub in Gent. Voor het brouwen van Gruut bier wordt een vreemde combinatie aan granen gebruikt – meer dan je standaard hop. Vandaar de naam: gruut. In groepen worden bierproeverijen georganiseerd met rondleiding door de brouwerij.  Ook kan je bieralchemist spelen en je eigen bier ontwerpen: een blondje aanpassen volledig naar eigen wens! Gruut organiseert ook boottochten en Ghentse Bierwandelingen. Genoeg leuks dus bij deze ondernemende brouwer!

Brouwbar

In het historische centrum van Gent vindt je de Patershol wijk. En in deze wijk vindt je de microbrouwerij Brouwbar. Het karakter van het traditionele bier is typisch Gents: rebels, maar tegelijkertijd diepe wortels in de Belgische bier cultuur. Bij de Brouwbar kan je verschillende creaties uit verschillende ketels proberen. Van een frisse saison tot een krachtig hoppig biertje: de brouwers zullen je meenemen op reis van het brouwproces.

Zo veel lekkers om te proeven, je kan er haast geen genoeg van krijgen. Mocht je het lastig vinden om te stoppen met bier drinken? Misschien is het dan wel eens relevant om te kijken voor alcoholhulp. Hulp zoeken is makkelijker dan je denkt, en een alcoholverslaving onder jongeren is helaas niet ongebruikelijk. Van je vakantie moet je genieten, maar geniet met mate!