Duurzame kleding produceren als starter

Duurzame kleding verkopen betekent dat je duurzame kleding produceert tegen leefbare lonen en zorgt voor goede arbeidsomstandigheden gedurende het gehele productieproces. We zien dat grote kledingmerken duurzame productie ook steeds meer willen meenemen. Helaas zien we dat grote kledingmerken nog een lange weg te gaan hebben voordat ze deze stempel daadwerkelijk kunnen krijgen. Hoe kun je duurzame kleding produceren en wat houdt dit in?

Wees transparant naar je doelgroep toe

Iets bij een duurzaam merk hoort is transparant zijn naar je doelgroep toe. We zien dat steeds meer bedrijven transparanter worden. Met transparant bedoelen we dat je laat zien hoe iets geproduceerd wordt, wat de uiteindelijke kosten zijn en of je er zelf nog iets voor terugkrijgt. We zien dat klanten transparantie enorm waarderen en bereid zijn om hiervoor ook meer te betalen.

Waar kun je je kleding ontwerpen?

Een shirt ontwerpen wat duurzaam is kun je op een paar manieren doen. Zo kun je, als je zelf weet hoe, zelf je kleding naaien. Wanneer je geen grote collectie hebt of er bewust voor kiest een bepaald aantal te produceren kun je dit zelf doen. Ben je zelf niet heel handig en weet je niet hoe je kleding moet maken? Dan kun je ook kijken naar een productiebedrijf die duurzaam produceert. Vaak zien we dit terug in een land wat niet ver is van Nederland. Duurzaam produceren betekent ook dat het vervoer van de kleding zo duurzaam mogelijk uitgevoerd wordt. Je kleding produceren in een Aziatisch land is dus zeker niet duurzaam.

Wat is duurzame kleding?

Duurzame kleding is geproduceerd zonder mens, dier of het milieu te schaden. Helaas zorgt de kledingindustrie voor veel vervuiling in de wereld en is het erg schadelijk voor het milieu. Als we kijken naar duurzame kleding kijken we ook naar een minimalistische kledingkast. Wat heb je echt nodig en wat niet?

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Mode