Even eruit in Nederland: 3 bijzondere plekken

Voor een bijzonder weekendje weg of zelfs dagje uit is het niet altijd nodig om buiten de grenzen van Nederland te kijken. Naast het welbekende strand van Scheveningen waar je heerlijk kunt relaxen in een strandtent, de prachtige Veluwe voor een geestverruimende wandeling of het pittoreske Giethoorn, kent Nederland vele andere mooie plekken die minder bekend zijn bij het grote publiek. We lichten drie bijzondere plekken uit; welke zet jij bovenaan je bucketlist? 

  1. Stedentrip naar Zutpen

Nederland kent vele Hanzesteden. Eén van deze steden aan de Ijssel, ook wel Torenstad genoemd, is Zutphen. De stad bestaat uit historische koopmanshuizen en telt prachtige monumenten en vestigingswerken. Slenter door de slingerende straatjes van de binnenstad, bekijk de statige herenhuizen en geniet van een picknick in één van de mooie parken en hofjes. 

  1. Drunense Duinen

Hou je van paardrijden? Dan zijn de Drunense Duinen de place to be! Galoppeer door het grootste stuifzandgebied van West-Europa en geniet van deze bijzondere natuur. Ook voor liefhebbers van een intensieve wandeling is dit stukje natuur een goede keuze. Verder is een uitje naar de Drunense Duinen perfect te combineren met een bezoek aan de Efteling. Boek een weekendje weg op één van de omliggende campings, pak je camper, tent of vouwwagen in en geniet van een heerlijk weekendje natuur én pretparkvermaak! 

  1. Kasteel de Haar

Ben jij tijdens je vakantie in Frankrijk een trouwe kasteel bezoeker? Lucky you, want in Nederland staan ook diverse prachtige kastelen die de moeite waard zijn om te bezichtigen. Het grootste kasteel in Nederland is Kasteel de Haar gelegen in Utrecht. 

  1. Van Gogh fietspad

Voor alle fanatieke fietsers onder ons: opgelet! Het meest bijzondere fietspad van Nederland ligt in Nuenen en is het mooist na zonsondergang. Het fietspad maakt deel uit van de Van Gogh fietsroute. Tijdens deze route leer je meer over Van Gogh, zijn leven en zijn wereldberoemde schilderijen. Het fietspad is geïnspireerd op het schilderij ‘Sterrennacht’ en voert langs windmolens die Van Gogh als inspiratie gebruikte voor één van zijn schilderijen. Bijzonder aan het fietspad is dat het licht geeft in het donker. Hierdoor lijkt het alsof je over de sterrenhemel fietst.