Huidige modetrend(s) onder studenten

Onder de meeste studenten is mode een belangrijk begrip. Veel studenten vinden dat je  door iemands kledingstijl kunt aflezen hoe iemand is. Tegenwoordig lijkt dure mode onder veel studenten een normale zaak te worden. Is het een status die je wil uitstralen of een kwalitatieve keuze?  We kijken naar de beïnvloedende factoren die inspelen op modekeuzes van studenten. 

Je wil je als student graag onderscheiden en ergens bij horen. Je zoekt aansluiting bij een bepaalde groep. Met deze manier van onderscheiden laat je ook zien bij welk subcultuur je hoort. 

Artiesten, voetballers, influencers etc. Het zijn allemaal personen die invloed hebben en hier handig op inspelen. Ze verdienen handenvol geld en kunnen makkelijk dure kleding betalen. Hoe doen ze dat? Een belangrijke reden is social media. Studenten komen hierdoor met dit soorten merken in aanraking. Het wordt niet te groot geadverteerd, maar dit soort merken worden goed zichtbaar gemaakt op Instagram. Dat wordt gedaan met behulp van influencers. Zo is de kans groter dat een kledingmerk een statussymbool wordt. 

Daarnaast keren duren merken als Gucci, Versace en Louis Vuitton terug in rapteksten. Muziek dat door studenten veel wordt geluisterd. Je bent daardoor al gauw geneigd om van dat soort merken kleding te gaan kopen. 

Meerwaarde (branding) 

In vergelijking met merken als H&M of Zara is Gucci of Calvin Klein geen goedkoop merk. Maar de producten die zij bieden zoals tassen zijn van echt leer en worden naar alle waarschijnlijkheid in dezelfde fabriek gemaakt. In deze producten zit veel handwerk. Dat is anders dan de gemiddelde tassen van H&M of Zara. Maar de prijs die Gucci vraagt voor bijvoorbeeld een paar handschoenen, is natuurlijk erg hoog. Dat is voor een groot deel branding en dat is ook meer waard. 

Het is belangrijk om te weten dat het uitzonderlijk is dat het leven niet alleen om dit soort merken draait. Uiteraard vinden studenten merken belangrijk, maar niet iedere student vindt het nodig om zich te binden aan een label. 

Heb jij veel affiniteit met (merk)kleding en wil graag voor kledingmerken werken? Kijk dan op Studentenvacature en vind jou geschikte vacature in de retail/detailhandel. 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Mode