Tips voor een goedkopere vakantie

Misschien heb je door alle drukte de behoefte om er even tussenuit te gaan, maar denkt je bankrekening daar anders over. In dat geval kun je natuurlijk op zoek gaan naar zo goedkoop mogelijke vliegtickets. Vaak zijn die nog wel te vinden, maar kunnen de kosten voor verblijf, vervoer, eten en uitjes erg oplopen. Geen zorgen! In dit artikel vind je tips voor een zo goedkoop mogelijke vakantie, zodat je er toch even tussenuit kunt.

Werken tijdens je vakantie

Misschien is dit niet het eerste waar je aan dacht, maar werken tijdens je vakantie of vrijwilligerswerk doen kan een prima optie zijn. Vaak krijg je gratis onderdak, eten en drinken waardoor je uiteindelijk weinig geld kwijt zult zijn. Tegelijkertijd doe je (waarschijnlijk) iets goeds voor de wereld en leer je nieuwe mensen kennen en misschien zelfs een nieuwe taal. Uiteraard staat zoiets ook nog eens erg goed op je cv. 

Vakantie in eigen land

Wellicht minder tropisch dan je eigenlijk zou willen, maar ook in Nederland zijn er leuke plekjes om te bezoeken. Bezoek een strand waar je nog niet eerder geweest bent, maak een fietstocht door mooie natuurgebieden of trek de natuur in aan de andere kant van het land.

Bespaar op autogebruikJe zou ervoor kunnen kiezen om ter plekke een auto te huren. Zorg van tevoren dat je verschillende deals met elkaar vergelijkt. Ook in het buitenland geldt dat je beter niet langs de snelweg kunt tanken: dit is veel duurder dan bij supermarkten of midden in de stad (of dorp). Je zou ook met de auto op vakantie kunnen gaan. Let er bij het aanschaffen of importeren van een auto op dat je voor diesel gaat. Op die manier ben je vaak goedkoper uit dan een benzineauto. Wel is diesel een stuk slechter voor het milieu. Bij Automotiveimport kun je verschillende auto’s met elkaar vergelijken.