Lees dit blog voor een geüpgradede woning!

Als jij toe bent aan het veranderen van jouw huis, dan ben je hier aan het juiste adres! In dit blog wordt alles wat je maar weten over het verbeteren van huizen haarfijn uitgelegd. ‘Maar, wat wordt er dan verbeterd?’ kan jij jezelf afvragen. En het antwoord op die vraag is:

Het kan van alles zijn! Van een mooie overkapping tot het beter isoleren van de woning. Ben je benieuwd geworden hoe jij jouw woning kunt upgraden? Lees dan snel verder om erachter te komen!

Tip één: verbeterde isolatie

Misschien heb je hier al eens eerder over nagedacht, wellicht is het al meegenomen met de laatste renovatie, of het kan zo zijn dat je er nu voor het eerst over leest: goede isolatie is de eerste tip.

Er zijn verschillende manieren waarop een woning kan worden geïsoleerd. De eerste is door muur isolatie toe te passen. In de meeste huizen die vanaf de jaren 30 in de vorige eeuw zijn gebouwd zit al een vorm van muurisolatie. Vaak is dit spouwisolatie. Het is mogelijk om deze spouwmuren (opnieuw) te vullen met isolerend materiaal, maar je kunt ook kiezen voor een duurzamere manier van isoleren: het plaatsen van een laagje folie. Hiervoor is veel minder materiaal nodig en het werkt nog beter ook!

Een andere manier waarop jij de warmte van jouw woning beter binnen kunt houden is vloerisolatie kopen. En het te leggen natuurlijk. Dit kan op dezelfde manier worden gedaan als omschreven bij muurisolatie.

Wanneer je goede isolatie aanlegt in huis kan de waarde van jouw woning flink toenemen, omdat het energielabel omhoog schiet. Uiteindelijk zal je de investering ook terug gaan zien op de jaarrekeningen van gas, wat je weer voelt in jouw portemonnee. Kortom: isoleren is de eerste en misschien wel de beste tip!

Tip twee: breng wat kleur in huis

Je kunt jouw huis makkelijk een nieuwe uitstraling geven door er een andere kleur in te verwerken! En dan wordt er niet gesproken over de buitenkant, maar eerder de woonruimtes binnenin het huis.

Denk bijvoorbeeld eens aan de woonkamer. Misschien kan die van jou wel een nieuw likje verf gebruiken? Doe eens gek en kies voor een andere tint dan wit!

Tip drie: leg een terras aan in de tuin

Deze tip is niet voor iedereen weggelegd, maar als hij wel voor jou is, dan kan je jezelf ervan garanderen dat deze zich dubbel en dwars terugverdient op de warmere dagen in het jaar. Het lijkt in het begin misschien even een grote klus, maar zodra je ermee bezig bent zal je merken dat het sneller gaat dan verwacht. Veel succes!